Current Affairs 9-10 June, 2108

1.What is India’s rank in the Global Peace Index 2018?

[A] 138th
[B] 129th
[C] 136th
[D] 128th
Answer: C

2.Which country hosted the 18th edition of Shanghai Cooperation Organisation (SCO) summit 2018?

[A] Russia
[B] Kazakhstan
[C] India
[D] China
Answer: D

3.Which committee has been constituted to examine setting up of ARC for faster resolution of stressed assets of Public Sector Banks (PSBs)?

[A] P.S. Jayakumar committee
[B] Sunil Mehta committee
[C] Viral Acharya committee
[D] Subhash Garg committee
Answer: B

4.Who has won the women’s singles French Open tennis tournament 2018?

[A] Simona Halep
[B] Garbine Muguruza
[C] Angelique Kerber
[D] Serena Williams
Answer: A

5.Anu Kumar has won gold in which sports at the 2018 Asian Junior Athletics Championships in Japan?

[A] Boxing
[B] Sprint
[C] Triple jump
[D] Hammer throw
Answer: B

6.Kandaala Subrahmanya Tilak, the noted freedom fighter has passed away. He was elected to the 1st Lok Sabha from which constituency in 1952?

[A] Nanded
[B] Vizianagaram
[C] Baramati
[D] Kalyan
Answer: B

7.Which country’s women cricket team posted the highest-ever total in One-Day International (ODI) cricket ?

[A] New Zealand
[B] India
[C] England
[D] Australia
Answer: A

8.Laliteshwar Prasad Shahi, who passed away recently, was associated with which political party of India?

[A] INC
[B] BJP
[C] NCP
[D] CPI
Answer: A

9.Maria Bueno, who passed away recently, was the legendary sportsperson from which field?

[A] Football
[B] Boxing
[C] Tennis
[D] Hockey
Answer: C

10.What is the theme of 2018 World Oceans Day (WOD)?

[A] Prevent oceans from plastic pollution
[B] Our Oceans, Our Future
[C] Healthy Oceans, Healthy Planet
[D] Preventing plastic pollution and encouraging solutions for a healthy ocean
Answer: D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *